Over mijDocent aan de Hogeschool van Amsterdam (opleiding Media, Informatie en Communicatie) en freelance tekstschrijver.

Geboren: 13 juni 1961 in Leiden.

Opleidingen: Na het VWO een studie HEAO-CE (commerciële economie) in Den Haag, later gevolgd door een studie politicologie (propedeuse in Leiden, doctoraal in Amsterdam).

Werkervaring: In de jaren tachtig ben ik begonnen als redacteur/verslaggever bij de Leidse Courant. Mijn loopbaan heb in 1989 onderbroken voor een reis van een klein jaar in Azië en Australië. Begin 1990 ging ik aan de slag als redacteur/verslaggever bij het Algemeen Nederlands Persbureau, het ANP, op de binnenlandredactie en de politiek-departementale redactie, later was ik nog een tijd chef nieuwsdienst.
In 1997 ben ik verdergegaan als freelancer voor diverse media (onder meer Intermediair, Ondernemen) in combinatie met parttime tijdelijk werk als docent journalistieke vaardigheden bij de scholen voor journalistiek in Utrecht en Zwolle en de Universiteit Leiden.
Sinds 1 augustus 2004 werk ik vier dagen per week als docent bij de HvA. De vakgebieden waar ik mij mee bezighoud zijn onder meer journalistiek, tekstschrijven, contentmarketing, rapporteren, presenteren en ondernemerschap. Daarnaast doe ik soms nog wat freelanceklussen.
Ook was ik de afgelopen jaren lid van de redactie van het politicologentijdschrift Res Publica. En ik ben mede-auteur van het boek Nieuwsberichten Schrijven. Ook blog ik met enkele collega’s over taal op Ikzegookmaarwat.nl.

En als ik niet aan het werk ben? Ik volg graag alle ontwikkelingen op het gebied van media en marketing, en dat voelt niet als werk. Ook mag ik graag hardlopen, op mijn racefiets de polder in, of zonder racefiets (maar met een open blik) de wijde wereld in. Als ZZ Leiden thuisspeelt, een van de topploegen in de Dutch Basketballleague, zit ik doorgaans in de Leidse Vijf Meihal. Verder heb ik als hobby nog websites met nieuws over media en marketing en over ZZ Leiden. En ik kan ook heel goed niets doen, maar daar kom ik eigenlijk te weinig aan toe.